Körzeti ŐV Képző Hétvége – 2019, Boston

February 18th, 2019 by | Print

2019. február 9-én kezdődött a bostoni csapat egyik nagy idei eseménye, amikor is a New York-i cserkészkörzet vezetőit láttuk vendégül egy őrsvezető továbbképző hétvégére. Idén még egy kicsit ki is terjesztettük a meghívottak körét, mivel nem csak a New York-i körzet összes városából (Boston, New York, Garfield, NJ, New Brunswick, NJ, Washington DC, Venice, FL) jöttek hozzánk őrs- és rajvezetők egy kis fejtágításra, hanem csatlakoztak még hozzánk jó sokan Clevelandból is. Így a hétvégén résztvevők száma 59-et ért el.

A továbbképzés keretében aztán tanultak és gyakoroltak mindenféle játékot, módszert, ötletet, hogy hogyan lehet még jobb őrsi órákat, kézügyességeket, népdaltanítást, táborozást és egyéb programokat tartani a gyerekeknek. Bostoni kis- és nagycserkészeink is találkozhattak más városok őrsvezetőivel, mivel abban a különleges élményben lehetett részük, hogy az őrsi foglalkozásokat nemcsak a “szokásos” őrsvezetőjük tartotta, hanem csatlakozott hozzájuk még 3-4 őrsvezető más városokból! Így fantasztikusan változatos őrsi foglalkozásoknak lehettünk tanúi.

A “rendes” szombati cserkészfoglalkozásunk után rövid őrsifoglalkozás kiértékelés következett, majd a nap hátralévő részében késő éjszakába folyóan különféle módszertant, játékokat, elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthattak el vezetőink.

Vasárnap a nap korán indult és további játékokat tanulhattunk, amelyekkel talán egy-egy bostoni tabor alkalmával cserkészeink is megismerkedhetnek.

A hétvégét körzeti részről Fogarasi Miki, cscst., szervezte, helyi szinten pedig Gyurcsán Feri, cst., segítette a hétvége (kvázi) zökkenőmentes lebonyolítását.

Többen is segítettek, hogy ez a hétvége sikeresen létrejöjjön. Izsák Carolina, Dömötör Csilla és Rácz Lívia és Kozuma Bruce nagylelkűen befogadták teenager vendégeinket egy éjszakára.

Tarcsa Edit, Olland Andrea, Boyle Marika, Tóth Ildi, Mihajlovits Csilla és Milán pedig a főzés, beszerzés, fuvarozás, felszolgálás, stb. terén nyújtottak nélkülözhetetlen és fantasztikus hozzájárulást!

A program lebonyolításában pedig Fogarasi Kristóf, cst., Mihajlovits Lili, kcsst, és Gyurcsán Robi, kcsst, munkája segítette a hétvégét.

Mindenkinek nagyon köszönjük, hogy hozzájárultak csapatunk hírnevének öregbítéséhez!

Összes fénykép és videó: (felhasználó: bostoncserkesz, jelszó: bostoncserkesz)

http://boston-cserkesz.org:65000/piwigo/index.php?/category/11