2013-2014. évi Parancsnoki Üdvözlet

September 24th, 2013 by | Print

Kedves Cserkészek, Cserkészszülők, Cserkészbarátaink!

Nagy várakozással nézünk új cserkészévünk elébe, rengeteg kalandos és hasznos programot tervezünk az idénre is. Köszönjük Nektek, hogy cserkészeinket, azaz a Ti gyermeteiteket hozzátok cserkészetre, legyen ő kiscserkész, nagycserkész, vagy akár őrsvezetői szerepben.

Az idei kerettémánk Erdély Aranykora. Ez a XVII. század elejét takarja, Bethlen Gábor fejedelemségét, miután Magyarország három részre szakadt.

Az elmúlt két cserkész megmozdulásunkon, a 10-éves ünneplésünkön és a kenutúrán, illetve a szülői értekezleten már láthattatok és hallhattatok az alábbi változásokról, de itt összegzem, részben azok számára is, akik nem tudtak részt venni a sűrű szeptemberi programokban.

Az idén is, mint minden évben, néhány őrsvezetőnknek -remélhetőleg ideiglenesen- búcsút kellett mondanunk, mivel továbbtanulásuk más városok egyetemeire szólította őket, amihez szívből gratulálunk Fogarasi Domosnak, Erdősy Daninak és Barabási Daninak. Badics Dóri is egyetemen folytatja tanulmányait, viszont ő Bostonban, és nagy örömünkre ő továbbra is vállalta cserkész őrsvezetői szerepének folytatását.

Viszont örömmel jelenthetem, hogy sok új és képzett őrsvezetővel gyarapodott csapatunk az idén! Vajtay Tomi, st, akit örömmel üdvözlünk Bostonban, ő már sok éves cserkésztapasztalattal rendelkezik segédtisztként és rajvezetőként eredeti otthonában New Jerseyben.

Új, saját magunk által “növesztett és nevelt” tősgyökeres bostoni őrsvezetőink is szép számmal akadnak az idén, ami szívet melengető, hiszen mutatja az elmúlt évek munkájának gyümölcsét. Badics Juli, Mórócz Yoyó, Juhász Andris, Olland Marie, Kanvasi Gitta, Romhányi Réka és Rasmussen Anton nevével fogtok találkozni az idén.

A többi őrsvezetőnkről sem feledkezünk meg, akik tovább folytatják értékes munkájukat, így Romhányi Dani, Sándor Hanna, Sándor Marci, Badics Emi, Pitlik Viki, Vámos Tas és Gillespie Faye is velünk lesznek az idén, bár némelyikük más őrs vezetését vállalja.

A rajvezetői fronton Polgár Zitának Budapesten sikerült folytatni tanulmányait, így a nagycserkészek Turul rajának vezetését Fogarasi Kristóf veszi át. Izsák Carolina fogja az idén a 7-10 évesek Sas raját vezetni, Rezes Adrienn pedig a legfiatalabb kiscserkészeink raját, a Fecske rajt.

Tarcsa Edit továbbra is a “csapat mamája”, ő és Vámos István továbbra is csapatparancsnok helyettesek lesznek, szervezik és vezetik csapatunk életét. A régiek már látták, milyen sok munkával jár egy-egy kirándulás vagy csapatmegmozdulás, nem beszélve a kéthetenkénti foglalkozásaink gördülékeny szervezéséről. Erdei Annára is számíthatunk programok és kirándulások szervezésében, ahogy munkahelyi elfoglaltságai mellett fér.

Fogarasi Mikit az idén nagy megtiszteltetés érte: sok évi bostoni cserkészmunkája után felkérték, hogy tudását és tapasztalatát mint New York körzeti parancsnok kamatoztassa, immáron a körzet összes csapatával dolgozva együtt (azaz Boston, Connecticut, New Brusnwick NJ, Garfield NJ, New York és Washnigton csapatai). A csapat vezetését Gyurcsán Feri veszi át.

Ezen kívül megemlítem Rácz Liviát, Dömötör Csillát, Horák Juditot, Polgár Mariannt és Mező Kornélt, akik már több éve foglalkoznak cserkészeinkkel egy-egy célzott témában.

És akkor összegezve hogyan is fog kinézni a csapat ebben az évben:

Csapatparancsnok: Gyurcsán Feri, Helyettesek: Vámos István és Tarcsa Edit (aki egyben csapatmindenes)

 

Turul Raj (Nagycserkészek), Rajvezető: Fogarasi Kristóf
segítő: Gillespie Faye

 • Bivaly őrs: Vajtay Tomi
 • Feketemedve őrs: Badics Juli, segédőv: Romhányi Réka
 • Bálna őrs: Romhányi Dani, segédőv: Mórócz Yoyó
 • Vándorsólyom őrs: Sándor Hanna
 • Kobra őrs: Sándor Marci

 

Sas raj (Kiscserkészek), Rajvezető: Izsák Carolina

 • Mókus Őrs: Badics Dóri
 • Majom Őrs: Juhász Andris
 • Oroszlán Őrs: Badics Emi
 • Őzike őrs: Pitlik Viki

 

Fecske Raj (a jövő cserkészvezetői, most még a legkisebb kiscserkészek): Rajvezető: Rezes Adrienn

 • Napraforgó őrs: Olland Marie, segédőv: Kanvasi Gitta
 • Gekkó Őrs: Vámos Tas

Vezetői képcsarnokunkat az alábbi címen találhatjátok: http://boston-cserkesz.org/?p=1472

A vezetői beosztásokat pedig az alábbi címen találhatjátok: http://boston-cserkesz.org/?p=1506

Jó munkát, Gyurcsán Feri, cst., csapatparancsnok