Főzőiskola – Barkácsprogram

August 22nd, 2012 by | Print
Kedves Szulok es Cserkeszbaratok,
A jovo ev egyik uj szinfoltjakent, gondolkodtunk egy lanyoknak (vagy talan nem csak?) tartando Fozoiskolan, mint extra (kihelyezett)
cserkeszprogramon. Ennek a celja a 10 feletti lanyok konyhai mestersegtol valo felelmenek legyozesere, egy kis bevezetes a mindennapi muveletekbe. Leves, rantas, habaras, panirozas, egy finom almas pite (haladoknak ZSERBO ;-))) vagy amit a szakacsmesterek jonak tartanak.
Szeretnenk ennek a muveletnek egy fohadiszallast talalni, ahova az erdeklodo lanyokat (max. 10 fo) fogadnank, es mondjuk ket napig intenziven tanitanank. Talan a Thanksgiving vagy mas hosszu hetveg alatt, lehetne egy benntlakos fozestanfolyam, amit a vegen a nagyerdemu szakmai zsuri letesztel (ertsd megeszi).
Otleteket, helyszint, szakacsmesterek jelentkezeset varjuk – most keszul az eves program, jo lenne tudnunk hova helyezzuk el benne.
UGYSZINTEN
Papak jelentkezeset varjuk, akiktol szakmai dolgokat lehet tanulni (acsolas, famunka, auto=- vagy kisgep szetszedes), butykolosebb fiuk sza’ma’ra. Olyan gyakorlat lenne jo, aminek utana a cserkeszek sajat haztartasaban lenne haszna.
MIND a ket projekt-hez az alapanyagokat a csapat fedezi.
Koszonom az erdeklodeseteket,
Fogarasi Miki