A 2013-as Cserkésznaptárba lehet hogy bekerülünk!

August 22nd, 2012 by | Print

Haho,

kertek tolunk egy rovid cikket es fotokat egy jol sikerult bostoni esemenyrol. Most kesziti a KMCsSz a 2013-as naptar lapjait es talan rank is sor kerul az egyik honapban. Az alabbi cikket adtuk be sok fotoval – drukkoljatok, hogy bennelegyunk!

Miki

 

Egy jó bostoni hétvége

Mind szeretjük a Kaláka együttest.  No meg szép verseket szavalni.  Hát még elegáns öltözetben bálozni. Akkor miért ne rakjunk össze ezekből egy különleges cserkészhétvégét? Március vége nagyon forgalmas volt, pedig cserkészeink ezúttal nem  hagyományos cserkészéletüket élték…

A Gryllus testvérek Budapestről elhozták nekünk kedvenc gyerekdalainkat. Legszebb megzenésített verseik meghallgatása jó bemelegítés volt a másnapi szavalóversenyre.

A new yorki körzet évtizedekkel ezelőtt indította útjára csapatai között a színvonalas körzeti szavalóversenyt. Idén mi, bostoniak láthattuk vendégül Garfield, New Brunswick, New York és Washington versenyzőit. A háziversenyükön legjobban szavalók jöhettek körzetire. Négy korcsoportban, több mint 40 versenyző, komoly szavalatokkal örvendeztette a nézőket és izzasztotta meg a zsürit.  Végül mi, házigazdák nyertünk! Két év múlva Brunswick rendezi a versenyt. Alíg várjuk! Megpróbáljuk majd a címvédést, de nem lesz könnyü!

A verseny izgalmai után máris itt volt a Cserkészbál estéje! Minden másodévente rendezünk Bostonban Magyar Bált, felváltva vagy az iskola vagy a csapat javára. Ezúttal mi, Bodnár Gábor csapata volt a rendező. Bálunkon három elsőbálos leánycserkészünk és öt fiú ujoncunk mutatkozott be – öt pár táncolta a keringőt és hat pár az elegáns, díszruhás palotást. Tánctanáruk is tartott bemutatót. Kiosztottuk a legjobb örsvezetőknek járó díjat és utána zárásig roptuk a Continental zenekar zenéjére.

Tripla hétvége sok más városbeli cserkészvendéggel – egy újabb remek bejegyzés a bostoni Kettesek csapatnaplójába…  Jó munkát, Fogarasi Miki cst.