Szavaloverseny Elozetes es Segitesi Lehetosegek

January 4th, 2012 by | Print

Kedves Szulok,

Elozeteskent a szavaloversenyrol:

Megint lesz hazi szavaloverseny, valoszinu marcius 10.-en. Ezen reszt vehet minden nagycserkesz es batoritjuk, hogy a kiscserkeszeink kozul, aki akar szinten szerepeljen. Tavaly nagyon jol sikerult, tobb, mint harmincan vettek reszt rajta. Bar a kicsik a Szovetseg hagyomanyai szerint nem vehetnek reszt a korzeti szavaloversenyen, bostoni szinten szeretnenk mar oket is megnyerni a szavalasnak, hiszen par ev es OK lesznek a nagycserkeszek! Ezert a hazi szavaloversenyre szeretettel varjuk oket, es a korzetire pedig, -mint nezok johetnek-, ha erdekli oket.

Ketevenkent kerul megrendezesre a korzetunk ot csapata kozotti versmondo verseny (Washington, New York, Garfield, New Brunswick es Boston). Iden mi vagyunk a hazigazdak. A resztvevok negy korcsoportban szerepelnek: 10-12 eves, 13-15 eves, 16-21 eves es 21 felettiek. Vegyescsapatok eseten kettevalasztva szerepelunk, igy kulon lesz pontozva a 2-es Leany es 2-es Fiu szavaloink eremenye, hogy osszemerheto legyen mas varosokkal, ahol kulon vannak a fiu es leanycserkeszek. Minden korcsoportba maximum 3-3 leany es fiu szavalo nevezheto a helyi szavaloversenyen elert eredmenyuk alapjan.          (igy pl. maximum 6, 13-15 kozotti cserkeszunk szerepelhet, 3 fiu es 3 leany.)

A versenyen eloszor – a fiataloktol az idosebbekig haladva – a kotelezo verseket mondjak el a szavalok, majd ezutan a szabadon valasztott vers kovetkezik. A kotelezo versek listaja most keszul, januar kozepere varhato, ahogy tudom szetkuldom.

A kovetkezo helyeken kellene segitseg:

–              Az ottagu zsuribe egy (vagy ket) tagot adhatunk mi. Ide olyan jelentkezot varunk, aki szereti a verseket, ert egy kicsit a szavalashoz (megadott kriteriumok szerint – kiallas, szovegtudas, hangsulyozas stb. kell majd pontozni) es akinek nincs kapcsolata a szavaloinkkal (nincs csaladtagja aki szerepel es o maga nem egy felkeszito tanar). Magasszintu magyartudas fontos.

–              Szallasado csaladok – mivel tobb csapat messzirol erkezik, varhatoan mar pentek este megjonnenek, hogy a szombat delelotti kezdest elerjek.

–              Szendvicskeszitok – mint hazigazdak, mi felelunk az ehhalal elleni kuzdelemert is, vagyis, hogy a gyerkocok ne ures gyomorral szavaljanak. Valoszinu egy hatso teremben allitunk fel egy gyorsbufet.

–              Penztaros – minimalis ($5) reszveteli dijat ker a Szovetseg  a resztvevoktol

–              Parkolas iranyito – mivel mas varosokbol is erkeznek, a verseny delelottjen el kell tudni iranyitani az autokat (szabalyos) parkolohelyekre.

–              Fenykepesz – kellene valaki, aki felveteleket – es rovid videot is keszitene.

Keresunk ezen kivul

–              A hazi szavaloversenyre egy ot tagu zsurit, ha a tavalyi segitok ujra vallalnak,  irjanak nekem.