Új örsi nevek

October 23rd, 2011 by | Print

Meglódult az örsvezetők fantáziája…és a tagoké is, úgy tűnik. Több örsünk nevet változtatott, illetve a kicsiknél nevet talált. Annyi a változás, hogy érdemes leírni az új sorrendet, gyakoroljátok be ti is.

Az örsi név az örs azonosságát segíti. Fontos, hogy ne csak külső szimpátia miatt válasszuk, pl. milyen aranyos a kiscica, legyünk Kiscicák. Ennél fontosabb, hogy a választott név illeszkedjen az örsödhöz, keressétek meg annak az állatnak, vagy lányörsöknél virágnak a tulajdonságait, amit a tagok követni, imitálni fognak. Pl. a Komondor név kiváló lehet egy fiú örsnek, magyar állatnév, erőt, kitartást, hűséget megbízhatóságot várhatsz el a viselőjétől. A Pipacs is szép lehet egy lányörsnek, magyar mezők ékessége, kellemes a látványa, nem válogat, sok helyen kinő és ahol megjelenik, élénk  piros színével vidámságot teremt a környezetében.

Ha eldöntöttétek, hogy megvan a végleges nevetek, maradjatok annál éveken át, a tagok majd amikor felnőnek, szívesen emlegetik, hogy ők is pl. Pulik, Partifecskék, Nádirigók, Nefelejcsek, Tulipánok voltak egykor. Ne cserélgessük a neveket, nem csak az örsi zászlót kell mindig újravarrnotok, hanem a ki fejekben is rendet kell tennetek… A ti nevetek sem változik évente…

Mi vezetők csak akkor szólunk bele a névválasztásba, ha az nagyon mellémenne. Kivánunk sok örömöt a megújult örsöknek!

Ezek után itt az új örsi lista.

Turul raj Pumák (Kristóf), Tacskók (Faye), Tintahalak (B. Dani), Kolibrik (Adrienn), Bivalyok (volt Aligátorok, R. Dani-Karcsi)

Sas raj Bálnák (Domos), Tigrisek (Michelle), Kobrák (volt Sárkány, Marci)

Fecske raj Mókusok (Dóri), Denevérek (volt Majom, Emi), Őzikék (volt Hangya, Viki) és a legerősebb örs, az Oroszlánok (E. Dániel).

Gratulálunk, indulhat az örsi csatakiáltás választás, csináljátok az örsi titkos jelet, és lehet kitűzőt, saját nyakkendőgyűrűt tervezni. Várjuk az új örsi zászlókat is. És persze mindennek az alapja: a MUNKATERV

Jó munkát,

Miki
Jo fejek...