Rajok és Őrsök rendje 2011/12-ben

September 29th, 2011 by | Print

Jelenleg, a 2011-2012 “tan”évben, csapatunkban öt nagycserkész és hét kiscserkészörsünk van körülbelül 80 cserkésszel, négy államból jövünk össze (MA, CT, RI, NH).

Csapatunkat Fogarasi Miki, cscs., és Vámos István, cst., vezetik. A szülőkkel való kapcsolattartásért és táborozási, gazdasági, élelmezési, papírmunkás dolgok a csapat “mamája”, cserkésztisztünk, Tarcsa Edit vállán nyugszanak. Mivel a csapatszámla Miki nevén van, az esetleges csekkeket általában az ő nevére kell kiállitani vagy PayPal-on beküldeni.

1o-15 évesek A nagycserkész Turul rajban a legnagyobbak a Búbosbanka-Puma vegyesörs, vezetőjük Fogarasi Kristóf öv, aki a nyári örsvezetői és a Dobó táborokra készít fel. A második a nagycserkész lányok őrse a Tacskó akiket Gillespie Faye őrsvezető irányít.  A Tintahalakat Barabási Dani vezeti. A Kolibri lányait Gyenge Adrienne viszi, az Aligátorokat idén Fodor Karcsi átadja Romhányi Daninak. Karcsi segíteni fog az új Turul rajparancsnoknak, Polgár Zitának a munkában.

7-9 évesek Kiscserkészeinket továbbra is két rajba osztjuk. A nagyobb kiscserkészeinknek Gyurcsán Feri a rajparancsnoka a Sas rajban, és három őrs tartozik a rajába. A Bálna fiú őrsöt Fogarasi Domos vezeti, míg a Sárkány (talán idén már Kobra) fiú őrsöt Sándor Marci viszi. A Tigris őrs lányai Bathó Michelle vezénylete alatt cserkészkednek.

5-6 évesek Legfiatalabb cserkészeink a Fecske rajban gyűlnek össze Izsák Carolina rajparancsnoksága alatt. A 6-7 éves lányok Mókus őrsét Badics Dóri vezeti, a hasonló korú fiúk őrsét, a Majom őrsöt pedig Badics Emi. A legfiatalabb lányok őrse az Őzike őrs, Pitlik Viki vezetésével, a most alakult kisfiú örsöt pedig Erdősy Dániel viszi majd. Vámos Tas segít a Majmok örsénél.

Ezen kívül sok cserkész apuka és anyuka áldozatos munkája is segíti cserkészetünk működését. Első parancsnokunk, Dömötör Csilla újra egyre aktívabb. Kiscserkészeink énektudását Rácz Lívia segítségével fejlesztjük. Az alkalmi eseményeknél, ünnepeknél számítunk Leövey-Brock Anna segítségére, aki tavaly nyáron regöstábort végzett. Mező Kornél pedig hol ŐV-nek áll be, hol Attila szerepében aludt a hóban, és új honlapunkat is neki köszönhetjük. A 2009-ben felnőttcserkésszé avatott Polgár-Turcsányi Mariann közreműködésére és az évközben vissza-visszalátogató Pitlik Peti segitségére is számíthatunk.

Egy-egy őrsöt alkotnak a cserkész anyukák – Gilisztaűző Varádics örs és a cserkész apukák Kopaszodó Sasok örs.  A Lajhár örsbe pedig a vezetők és tiszteletbeli cserkészeink tartoznak, akik kiemelkedő munkájukkal nagyban hozzájárultak cserkész csapatunk életéhez és munkájához.

Ekkora nagy vezetői csapat szükséges a zökkenőmentes munkához. További segítőket is szívesen várunk.

Jó munkát!       Fogarasi Miki cst.