Téli tábor 2011

March 1st, 2011 by | Print

Február 12/13-án a Turul raj téli táborozáson vett részt Amherstben, New Hampshire déli részén.

A tábor keretmeséje Attila és kora volt.

Ist vezér parancsnoksága alatt a Hun csapatok sikeresen végrehajtották harci feladataikat. Az Alpokban vezetett hadjárat során római kémeket ejtettünk fogságba, akiktől latinul írt titkos üzeneteket zsákmányoltunk. Az üzenetek egybehangzóan arra utaltak hogy az este folyamán támadásra indulnak a rómaiak a Hunok ellen.

A Hun csapat még az est leszállta előtt megerősítette harci állásait, négy hóvárat épített ki a határfolyó mentén a térdig érő hóban Attila vezetése alatt.

A római támadást sikeresen meghiúsítottuk. Minimális áldozatokkal, erősen védtük állásainkat. Attila megkerülő osztaggal próbált a római csapatok háta mögé kerülni.

A vesztes római sereg kiadós – olasz – lakomával jutalmazta a Hun csapatot, majd egy hangulatos tábortűz és szórakoztató műsorok zárták a napot.

Végül a Hun csapat felkészült az éjszakai sátoros alvásra, kint a havon. A hőmérséklet egészen 5 F fokig süllyedt reggelre, életre szóló élményt adva sokunknak. A tábor biztonságát egész éjszakán át őrség vigyázta, órás váltásokban adtuk át egymásnak a felelős posztot a tábortűz mellett.